Antonio Damato: Frendrup trafił w piłkę. Zgadzam się z sędzią

W spotkaniu przeciwko Genoi kibice byli zaskoczeni brakiem czerwonej kartki dla Mortena Frendrupa w starciu z Nico Gonzalezem. Sytuację przeanalizował Antonio Damato.

Czy Sedziowanie We Wloszech Faktycznie Jest Tak Zle Kontratak Ze Strony Arbitrow

Wypowiadając się na antenie DAZN, były włoski arbiter Antonio Damato odniósł się do sytuacji, która miała miejsce pomiędzy Mortenem Frendrupem a Nico Gonzalezem, w sobotnim meczu pomiędzy Genoą a Juventusem. Zarówno polscy komentatorzy jak i wielu kibiców zgromadzonych przed telewizorami było zdziwionych brakiem nie tylko kary indywidualnej dla piłkarza gospodarzy, ale i nawet rzutu wolnego dla Starej Damy.

Były sędzia skomentował to zajście w sposób: „Frendrup bezpośrednio trafił w piłkę, która jest nisko i wyraźnie ją trafia. Tylko przez dynamikę wejścia ostatecznie uderzył w przeciwnika. Nie ma żadnych elementów, które pozwalałyby zakwalifikować to jako poważny faul, ponieważ wyraźnie trafił w piłkę. Zgadzam się z sędzią”.

Juventus – Udinese z LEĆ NA MECZ! Ostatni mecz sezonu!

Subskrybuj
Powiadom o
9 komentarzy
oceniany
najnowszy najstarszy
Informacja zwrotna
Zobacz wszystkie komentarze

Zolo99
Zolo99(@zolo99)
6 miesięcy temu

Co za absurd, czyli jak dotknie się piłkę, to można przeciwnikowi nogę łamać!? Co on pie…li.

Tomek
Tomek(@tomek)
6 miesięcy temu

Jakby to było w drugą stronę to byśmy dostali - 10 punktów..

Niezrozumiała decyzja. Nie dość ,że faul to na czerwoną kartkę. Moim zdaniem.

misiekjt
misiekjt(@misiekjt)
6 miesięcy temu

To jest pan sędzia od bronienia zdrowia zawodników? Ze swojej wypowiedzi wygląda na ciężkiego idiote.

Arkadio
Arkadio(@arkadio)
6 miesięcy temu

Może pan były sędzia nie śledzi zmian w przepisach i dalej żyje czasami gdzie liczyło się tylko czy trafiłeś w piłkę czy nie 🙂

Mroziy
Mroziy(@mroziy)
6 miesięcy temu

Brednie

deamon
deamon(@deamon)
6 miesięcy temu

Czyli jakby Frendrup napierw dotknął piłki, ale jednocześnie tym samym ruchem nogi po dotknięciu piłki, wjechałby korkami w twarz Damato, to Damato powiedziałby: spoko, nie na czerwo, nie kwalifikujemy tego jako poważny faul.

SinTaro
SinTaro(@sintaro)
6 miesięcy temu

No tak. Piłka była nisko to można było mu odciąć nogę. Ważniejsze jest, przyznać, że jeden z kolegów nie popełnił błędu. "Nie ma żadnych elementów, które pozwalałyby zakwalifikować to jako poważny faul" - oby ci w ramach czystej gry tak dzieciaka skopali na boisku.

Ostatnio edytowany 6 miesięcy temu by SinTaro
Atencio
Atencio(@atencio)
6 miesięcy temu

Sédzia jest od sédziowania, a nie stronniczy fani

cola
cola(@cola)
6 miesięcy temu

Może tak- może nie, kto to wie ...

Lub zaloguj się za pomocą: