Oświadczenie prawników Fagiolego w sprawie obstawiania wydarzeń sportowych

Noty Pilkarzy Juventusu Po Meczu Z Interem Strzelaja Rabiot I Fagioli Ale To Kostic Jest Bohaterem 3
fot. @ juventusfc / twitter.com

Dziś rano pojawiły się informacje o prowadzonym śledztwie w sprawie Fagiolego, w związku z potencjalnym obstawianiu zakładów sportowych przez zawodnika. Jak się okazuje piłkarz sam skontaktował się z władzami i stawił czoła sytuacji z poczuciem odpowiedzialności, zgodnie z wiadomościami przekazanymi przez adwokatów zawodnika.

Ponadto przedstawiciele Fagiolego wydali oświadczenie dotyczące obecnej sytuacji:

“Jako adwokaci Nicolò Fagiolego, możemy potwierdzić, że nasz klient stawia czoła sytuacji z poczuciem odpowiedzialności, z najwyższą transparentnością i współpracą z władzami sportowymi i sądami cywilnymi. Potwierdza to fakt, że jako pierwszy szybko poinformował prokuratora o sytuacji. Nicolò jest spokojny i w pełni skoncentrowany na Juventusie i obecnym sezonie”.

Nie jest jeszcze jasne, na jakie wydarzenia Fagioli stawiał zakłady i czy naruszył tym samym kodeks etyki w sprawach sportowych. Jeśli 22-latek zostanie uznany winnym obstawiania meczów zorganizowanych przez FIGC, UEFA lub FIFA, może grozić mu grzywna i ewentualne zawieszenie na okres do trzech lat.

Doceniasz naszą pracę? Postaw nam kawę! Postaw kawę JuvePoland!

Prywatna Grupa kibiców Juventusu - dołącz!

Subskrybuj
Powiadom o
8 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Informacja zwrotna
Zobacz wszystkie komentarze
7 miesięcy temu

Proces upokarzania Juve na arenie międzynarodowej trwa w najlepsze.

7 miesięcy temu

Do prawdy mnie zastanawia, że w lidze jest 20 zespołów a takie cyrki jak z Pogba i Fagiolim tylko u nas się slyszy. Zarząd powinien zebrać tych kopaczy i zapytać wszystkich czy ktoś czegoś jeszcze nie ukrywa.

Lambi120
7 miesięcy temu

Weszły mu chociaż te zakłady?

Dudi_Gdynia
7 miesięcy temu

Może z Pogbą się zajmą hodowlą jedwabników?